Volgende workshop ’14-18 van dichtbij’ komt eraan

Heb je plannen voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog? Heemkunde Vlaanderen en FARO organiseren samen met het Instituut voor Publieksgeschiedenis en het Vlaams Vredesinstituut in iedere provincie een workshop rond het opzetten van een originele activiteit over de Eerste Wereldoorlog.

In deze workshop kun je inspiratie opdoen en krijg je informatie over nieuwe inzichten in het historisch onderzoek naar de Eerste Wereldoorlog, zoals dat onlangs werd samengebracht in de inspiratiegids ’14-18 van dichtbij’. Na een inleidende lezing, ga je zelf aan de slag en bedenk je in kleine groepjes een concreet erfgoedproject over de Groote Oorlog in jouw gemeente.

Locaties en data

  • Woensdag 24 april in Roeselare, Stadhuis, conferentiezaal, Botermarkt 2, 8800 Roeselare
  • VOLZET. Maandag 6 mei in Mortsel, zaal ’t Parkske, Edegemsestraat 26, 2640 Mortsel
  • Woensdag 15 mei in Lommel, Documentatiecentrum De Barrier, Luikersteenweg 244, 3920 Lommel
  • Woensdag 22 mei in Aarschot, CC Het Gasthuis, Gasthuisstraat 22, 3200 Aarschot

De workshops vinden telkens plaats tussen 18u30 en 21u30. Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht en dit ten laatste een week voor de cursusdag. Het aantal deelnemers per workshop is beperkt tot 30. Voor meer informatie kan je terecht bij Hendrik Vandeginste op hendrik.vandeginste@heemkunde-vlaanderen.be of op 015/20.51.74.

Partners

Deze vormingenreeks is een samenwerking van Heemkunde Vlaanderen, FARO, het Vlaams Vredesinstituut en het Instituut voor Publieksgeschiedenis. Ook de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen werken mee aan de workshops.

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.