Workshop: Een eenvoudige website voor je heemkundige vereniging

Ranst, zaterdag 29 september 2012 (9u30-13u)

Organisatie: Heemkunde Gouw Antwerpen & Heemkunde Vlaanderen. Doelgroep : heemkundigen uit de provincie Antwerpen

Veel heemkundige kringen zijn intussen al aanwezig op het internet met een eigen website. Sommige heemkundige websites zijn zeer uitgebreid, terwijl andere websites hoofdzakelijk een digitaal ‘visitekaartje’ zijn voor de vereniging. Heeft jouw vereniging nog geen eigen website? Dan loont het misschien wel de moeite om hierrond een initiatief te nemen. Terwijl tot voor enkele jaren enkel gespecialiseerde informatici een website konden bouwen, is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Er zijn nu ontelbare mogelijkheden om zonder enige technische kennis een eigen website te maken. Bovendien hoeft dit helemaal niet duur te zijn.

Wil je echt aan de slag, maar heb je nog wat hulp nodig? Dan kan je op zaterdag 29 september terecht in Ranst voor een praktische workshop over het maken van een (heemkundige) website.

De workshop is resultaatgericht: de bedoeling is dat de deelnemers tijdens de workshop al een echte website opzetten, en voldoende informatie hebben om deze na de workshop verder af te werken en te onderhouden.

Na een korte inleiding over het maken van websites, gaan de deelnemers aan de slag met enkele systemen om een eenvoudige website op te zetten:

1.Weebly
Wil je een eenvoudige website in elkaar knutselen, maar heb je niet zoveel verstand van html of weinig zin om je te verdiepen in deze materie? Met Weebly bouw je – dankzij een eenvoudig drag-and-drop systeem – in een handomdraai een mooie site. De dienst is gratis. Meer info op weebly.com.

Voorbeeld: www.heemkringosschaert.be

2. WordPress
Wordpress bestaat in twee varianten. Voor het gebruik van de eenvoudigste variant, hoef je enkel een profiel aan te maken op wordpress.com. Hiermee maak je op enkele minuten tijd een eenvoudige ‘blog’. Met deze versie gaan we tijdens de werkwinkel aan de slag. Wil je meer mogelijkheden? Dan kan je de WordPress-software ook downloaden op wordpress.org en installeren op je eigen webruimte.

Voorbeeld: geschiedkundigekringalken.wordpress.com | www.corsendonca.be

Deelnemen?
Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 personen, zodat een persoonlijke begeleiding mogelijk is.
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze
– effectief van plan zijn om een website te maken rond heemkunde / lokaal erfgoed
– op voorhand al enkele voorbereidende taken uitvoeren
– relevant tekst- en beeldmateriaal meebrengen naar de workshop

Deelname aan de workshop is gratis.

Aanmelden voor de workshop kan via scrick@telenet.be.

Praktisch:

zaterdag 29 september 2012 | 9u30-13u

Gemeentelijke Bibliotheek | Computerlokaal
Gasthuisstraat 17, 2520 Ranst

Lesgever van dienst is Tijl Vereenooghe.

Download de aankondiging (pdf)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.