Workshop: Een eenvoudige website voor je heemkundige vereniging

Veel heemkundige kringen zijn intussen al aanwezig op het internet met een eigen website. Sommige zijn heel uitgebreid, terwijl andere hoofdzakelijk een digitaal ‘visitekaartje’ zijn voor de vereniging. Heeft jouw vereniging nog geen eigen website? Dan loont het wel de moeite om initiatief te nemen.

Terwijl tot voor enkele jaren enkel gespecialiseerde informatici een website konden bouwen, is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Er zijn nu ontelbare mogelijkheden om zonder enige technische kennis een eigen website te maken, die bovendien helemaal niet duur hoeft te zijn.

Wil je echt aan de slag, maar heb je nog wat hulp nodig? Dan kan je op zaterdag 7 juni terecht in Buggenhout voor een praktische workshop over het maken van een (heemkundige) website. De workshop is resultaatgericht: de bedoeling is dat de deelnemers tijdens de workshop al een echte website opzetten en voldoende informatie hebben om deze na de workshop verder af te werken en te onderhouden.

Voor deze editie gaan we aan de slag met WordPress, een gratis systeem dat bestaat in twee varianten. Voor het gebruik van de eenvoudigste variant, hoef je enkel een profiel aan te maken op wordpress.com. Hiermee maak je op enkele minuten tijd een eenvoudige ‘blog’. Wil je meer mogelijkheden? Dan kan je de WordPress-software ook downloaden op wordpress.org en installeren op je eigen webruimte.

Voorbeelden: geschiedkundigekringalken.wordpress.com | www.corsendonca.be

Deelnemen

Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 personen, zodat een persoonlijke begeleiding mogelijk is. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze:

–          Effectief van plan zijn om een website te maken rond heemkunde / lokaal erfgoed
–          Op voorhand al enkele voorbereidende taken uitvoeren
–          Relevant tekst- en beeldmateriaal meebrengen
–          Beschikken over een laptop en deze kunnen meebrengen (wie niet beschikt over een laptop, geeft best een seintje via het veld ‘opmerkingen’, we hebben wel enkele exemplaren op reserve)

Deelname aan de workshop is gratis en inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier.

Praktisch

Zaterdag 7 juni van 14u tot 17u in de vergaderruimte van het Sportcentrum van Buggenhout (Platteput 14, Buggenhout). Lesgever van dienst is Rob Bartholomees.

Deze vorming is een organisatie van Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met Erfgoedcel Land van Dendermonde.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.