Workshop: Een eenvoudige website voor je heemkundige kring of museum

Deze workshop is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Heist-op-den-Berg, zaterdag 8 mei 2010
i.s.m. Heemkring Die Swane

Veel heemkundige kringen zijn intussen al aanwezig op het internet met een eigen website. Sommige heemkundige websites zijn zeer uitgebreid, terwijl andere websites hoofdzakelijk een digitaal ‘visitekaartje’ zijn voor de vereniging. Heeft jouw heemkring nog geen eigen website? Dan loont het misschien wel de moeite om hierrond een initiatief te nemen. Terwijl tot voor enkele jaren enkel gespecialiseerde informatici een website konden bouwen, is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Er zijn nu ontelbare mogelijkheden om zonder enige technische kennis een eigen website te maken. Bovendien hoeft dit helemaal niet duur te zijn.

Wil je echt aan de slag, maar heb je nog wat hulp nodig? Dan kan je op zaterdag 8 mei terecht in Heist-op-den-Berg voor een praktische workshop over het maken van een (heemkundige) website.
De workshop is resultaatgericht: de bedoeling is dat de deelnemers tijdens de workshop al een echte website opzetten, en voldoende informatie hebben om deze na de workshop verder af te werken en te onderhouden. Na een korte inleiding over het maken van websites, gaan de deelnemers aan de slag met twee systemen om een eenvoudige website op te zetten:

1.Weebly
Wil je een eenvoudige website in elkaar knutselen, maar heb je niet zoveel verstand van html of weinig zin om je te verdiepen in deze materie? Met Weebly bouw je – dankzij een eenvoudig drag-and-drop systeem – in een handomdraai een mooie site. De dienst is volledig gratis. Meer info op www.weebly.com

2.Wordpress
Wil je iets meer mogelijkheden, dan zal je misschien wel een ‘content management systeem’ (CMS) willen installeren. Ook eenvoudige blog-software zoals WordPress kan tegenwoordig echter als CMS gebruikt worden, en is vaak gebruiksvriendelijker dan de echte CMS-systemen. Meer info op www.wordpress.org

Deelnemen?
Het aantal deelnemers is beperkt tot 8 personen, zodat een persoonlijke begeleiding mogelijk is.
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze
– effectief van plan zijn om een website te maken rond heemkunde / lokaal erfgoed
– op voorhand al de gewenste domeinnaam registreren
– relevant tekst- en beeldmateriaal meebrengen naar de workshop

Deelname aan de workshop is gratis. Houd er wel rekening mee dat de registratie van een domeinnaam (inclusief webruimte) ongeveer 35 euro (per jaar) kost. Na inschrijving krijg je hierover de nodige informatie.
Aanmelden voor de workshop kan via tijl.vereenooghe@heemkunde-vlaanderen.be.

Praktisch:

zaterdag 8 mei 2010 | 14u-18u

Torengebouw | Cursuscentrum
Oude Godstraat 1, 2220 Heist-op-den-Berg
www.zwaneberg.be

Download de aankondiging (pdf)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.