Win een gratis exemplaar van Ex Situ!

Een UGent-onderzoeker neemt je mee op zoek naar oorlogsrestanten in de Ploegsteertse bossen en je voelt op de opgraving van Ieper Wieltje bijna aan den lijve welke ellende de Britse soldaten doorstonden. In Engeland herontdek je een bijna verloren gegaan schaalmodel van het strijdperk van Mesen.

Buiten het strijdgewoel om duik je kopje onder in het Titicacameer op zoek naar sporen van de Inca’s en ga je mee op zoek naar het hoe en waarom van de 18e-eeuwse zilverschat die recent onder een Assense boerderijvloer vandaan kwam. Op het land, in het water en ook in de lucht… Je ontmoet een vliegende pionier die met luchtfoto’s de archeologie in Vlaanderen nieuw leven inblies.

Deze en nog veel meer archeologische verhalen vind je terug in het vijfde nummer van Ex situ. De herdenkingsjaren van de Groote Oorlog vormen een ideale gelegenheid om WOI-archeologie, naast het gebruikelijke archeologische aanbod, via een lijvig dossier in de kijker te stellen. Toegankelijk geschreven, wetenschappelijk onderbouwd en heerlijk geïllustreerd!

‘Ex situ’ is een uitgave van Forum Vlaamse Archeologie. Meer info op www.exsitu.be

Heemkunde Vlaanderen verloot vijf gratis exemplaren van het vijfde nummer van Ex Situ. Het enige wat je hiervoor moet doen is een mailtje sturen naar wedstrijd@tijd-schrift.be vóór 1 juli 2014 met vermelding van je naam en adres.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.