Wie gebruikt de Thesaurus van de Heemkundige Bibliografie?

In 1995 verscheen de Thesaurus van de Heemkundige Bibliografie. Dat is een heemkundig classificatiesysteem gemaakt door Paul Catteeuw. Het is een handig instrument om je bibliotheek of documentatiecentrum op een verantwoorde en wetenschappelijke wijze te ordenen.

Vandaag zijn we bijna 20 jaar verder. In die 20 jaar is er natuurlijk wel het een en ander veranderd: tijd voor een opfrissing dus. Mogelijk heb je zelf of met je heemkundige kring al gewerkt met dit classificatiesysteem. Daarbij bestaat de kans dat je wijzigingen hebt aangebracht om het classificatiesysteem meer op je specifieke situatie te kunnen toepassen, wat interessante informatie kan opleveren.

Heemkunde Vlaanderen wil via de werkgroep ICT de herwerking van deze thesaurus opstarten. Daarbij willen we echter heel graag een warme oproep lanceren om ons op de hoogte te brengen als jezelf of je erfgoedorganisatie het classificatiesysteem gebruikt. Op die manier kunnen we jullie ervaringen meenemen in het nieuwe systeem.

Zo is de kans ook groter dat je meteen de aanpassingen kan integreren in je bestaande registratiesysteem. Omdat we staan te popelen om te starten, graag een seintje vóór 15 maart aan Hendrik Vandeginste, hendrik.vandeginste@heemkunde-vlaanderen.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen.