Week van de Smaak 2010

De inschrijvingen voor de Week van de Smaak zijn verlengd tot 15 juni 2010!

Deze week gaf Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de aftrap voor de nieuwe deelnemerscampagne van de Week van de Smaak. Van 11 tot 21 november 2010 dompelt Vlaanderen zich voor het vijfde jaar op rij onder in smaak en eetcultuur. Het gastland van deze editie is Spanje, terwijl Aalst de rol van ‘Stad van de Smaak’ op zich neemt. Wie een activiteit wil organiseren in het kader van de Week van de Smaak, vindt tips en suggesties in de kersverse inspiratiegids (pdf).

In 2010, een jubileumeditie voor de Week van de Smaak, worden enkele opvallende nieuwe accenten gelegd. Extra aandacht gaat dit jaar uit naar het culinair erfgoed, de smaakcultuur en voedingsmiddelen uit Vlaanderen: fruit, zuivel en vlees uit eigen streek, vergeten groenten en seizoensgroenten, vis en de grijze garnaal van de Noordzee, om maar enkele voorbeelden te noemen. Daarnaast zal ook gezondheid een belangrijk thema zijn: de Week van de Smaak wil sensibiliseren voor gezonde voeding, het eten van seizoensgroenten, het kweken van eigen groenten en fruit en het genieten van onze landbouw.

Inschrijven voor de Week van de Smaak kan van 13 april tot 31 mei 2010 via www.weekvandesmaak.be/inschrijven. De inspiratiegids download je op weekvandesmaak.be, of vraag je aan via info@metsmaak.be of op 02/243.13.50.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.