Week van de Begraafplaatsen 2011

Deze week werd het definitieve programma van de 9de Week van de Begraafplaatsen bekendgemaakt. Deze themaweek rond funerair erfgoed vindt plaats van 28 mei tot 5 juni. Dit jaar nemen 30 gemeentes of organisaties deel aan dit Europese initiatief. Ook verschillende heemkundige kringen organiseren in het kader van de Week van de Begraafplaatsen één of meerdere activiteiten rond hun funeraire erfgoed.

De Europese Week van de Begraafplaatsen werd gelanceerd door de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Momenteel zijn er zo’n 130 Europese begraafplaatsen uit meer dan 20 Europese landen bij deze organisatie aangesloten.

In Vlaanderen sloegen twee funeraire verenigingen, Epitaaf en Grafzerkje, vorig jaar de handen in mekaar om zo veel mogelijk Vlaamse steden en gemeenten warm te maken voor het initiatief. Het aantal deelnemers aan de Week van de Begraafplaats is dit jaar dan ook meer dan verdubbeld. In het programma vind je dus ongetwijfeld ook activiteiten in jouw buurt!

Download het volledige programma (pdf)

Geplaatst in Evenementen.