Website bundelt alle activiteiten over de Eerste Wereldoorlog

Het projectsecretariaat ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’ van het Departement internationaal Vlaanderen lanceerde in samenwerking met UiT in Vlaanderen de viertalige website www.2014-18.be over het Vlaamse herdenkingsproject rond de Eerste Wereldoorlog.

De website verzamelt alle activiteiten, nieuws en informatie over de herdenking in Vlaanderen. Bovendien wil het ook een platform zijn waarmee geïnteresseerden met elkaar in contact kunnen komen en informatie of ideeën uitwisselen.

De website is dus interactief opgevat. Zo is het mogelijk om evenementen in de Agenda aan te raden of een reactie te posten bij een evenement dat je bezocht. Verder kunnen nieuws- en achtergrondberichten worden gedeeld via Facebook, Twitter, Linked in en via e-mail.

Om actief deel te nemen op de website, om een reactie en berichten te posten, kan je je eenvoudig registreren en aanmelden via de UiT ID van Cultuurnet Vlaanderen.

Naast de agenda vind je er ook nieuws- en achtergrondberichten over de herdenking en talrijke beeldfragmenten en reportages, bijvoorbeeld van de VRT-nieuwsdienst.

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Websites.