Wat wil jij proeven van het Rijksarchief ? Geef ons jouw mening!

Heemkunde Vlaanderen en het Rijksarchief slaan de handen in elkaar om een nieuw opleidingsconcept gestalte te geven. In de nabije toekomst willen we de archieven en lokale onderzoekers nog dichter bij elkaar brengen. Vele kilometers archief bewaard in de Rijksarchieven zijn voor vele heemkundigen en genealogen nog steeds onbekend terrein.Via praktische workshops willen Heemkunde Vlaanderen en het Rijksarchief illustreren wat deze onbekende archieven in petto hebben voor lokaal historisch en genealogisch onderzoek.

De opleidingen, opgevat als intensieve doe-het-zelf-sessies, focussen telkens op een welbepaalde bron of bronnenreeks. Direct contact met het archief en de bronnen staat daarbij centraal. Deze workshops zijn in de eerste plaats gericht op geïnteresseerden die nog geen ervaring hebben met deze bronnen, maar ook meer ervaren onderzoekers zijn welkom.

Het is belangrijk dat we de opleiding dicht laten aansluiten bij jouw noden en interesses.Daarom werd beslist om een poll te organiseren. Wat wij vooral willen weten is welke bronnen en archieven jouw interesse wegdragen. Wij hebben een korte lijst van mogelijke archieven en bronnen opgesteld, maar staan ook open voor andere suggesties. Op basis van deze stemmen en suggesties zullen wij concreet opleidingstrajecten organiseren. Laat je stem dus horen en neem deel aan deze poll. Hoe meer mensen deelnemen, hoe beter wij geïnformeerd zijn. Iedereen zegge het voort!

Klik op deze link om deel te nemen aan de poll.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen, Werking.