Vormingsdag trage wegen

Op zaterdag 18 juni organiseert de vzw Trage Wegen een vormingsdag in Haaltert. Tijdens deze dag kun je tal van ideeën verzamelen rond trage wegen.

Er is keuze tussen vier workshops:

Workshop erfgoed (10u-12u30)
Elke trage weg heeft een verhaal. Maar hoe ontdek je dit verhaal en hoe breng je het vervolgens aan de man? Daphné Maes, van Heemkunde Vlaanderen stelt een aantal methoden en strategieën voor. Daarna koppelen we deze aan de praktijk. Frank Monsecour, van de werkgroep Trage Wegen Merelbeke, vertelt over zijn aanpak bij het project “Geef de baan een naam”.

Workshop beleidsbeïnvloeding (13u30-16u)
Loop je steeds tegen muren bij de gemeente? Weet je niet meer wat gedaan? Zit je met vragen over hoe je best het beleid kan beïnvloeden? Je krijgt uitleg en tips over hoe je de gemeente best kan aanpakken. Na deze namiddag weet je hoe jij je gemeente mee kan krijgen in het boeiende verhaal van trage wegen.

Workshop weg open maken (10u-16u)
Ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en ze lekker vuil maakt? Inverde leert je veilig omgaan met de bosmaaier. Na een korte theoretische uiteenzetting gaan we echt een wegje open maken onder supervisie van de begeleider van Inverde. Achteraf krijg je hiervan een attest mee naar huis.

Workshop Mapping Party (10u-16u)
Tijdens een zogenaamde ‘mapping party’ gaan de deelnemers op pad en doorkruisen elk weg, straatje en paadje met een GPS. Terug thuis wordt het gevolgde tracé op de computer gezet en met een handig software tooltje omgezet in straten en voorzien van alle extra informatie: naam van de straat, type van weg, maximum snelheid, eenrichtingsstraten of niet en zelfs interessante bezienswaardigheden. Het resultaat is te bewonderen op
openstreetmap.org
. De inhoud van deze kaart is nu al te gebruiken op veel GPS-toestellen.

Deze gratis vormingsdag vindt plaats in het Administratief Centrum (Hoogstraat 41, 9450 Haaltert). ’s Middags worden broodjes voorzien. Je kan inschrijven via pieter.brusselman@tragewegen.be of telefonisch op 09/331.59.27. Meer info op tragewegen.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.