Vlaamse Dialectendag 2012

Op zaterdag 17 maart vindt in Aalter de vierde Vlaamse Dialectendag plaats. Deze tweejaarlijkse ontmoetingsdag voor dialectverenigingen en dialectliefhebbers, wordt georganiseerd door Variaties, de koepelorganisatie voor dialecten en oraal erfgoed in Vlaanderen. Deze vereniging wil de samenwerking tussen de diverse dialectverenigingen en het contact tussen dialectliefhebbers bevorderen en hun de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten.

10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en infomarkt

10.20 uur: Welkomstwoord door Jacques Van Keymeulen, voorzitter van Variaties vzw

10.30 – 12.30 uur: Keuze uit 9 workshops

12.30 – 14.00 uur: Lunch en infomarkt

14.15 uur: Hoe gaan dialecten in elkaar over? Johan Taeldeman (UGent)

15.00 uur: Muzikale ronde van Vlaanderen, met de Kamizollekes, Balladeus, Arjaun, Klakkebusse en de Predikanten. Begeleiding: Erik Wille.

16.15 uur: Wat doet Variaties vzw? J. Van Keymeulen (voorzitter) presenteert de projecten van Variaties: het digitale Woordenboek van de Nederlandse Dialecten, het ontsluiten van audio-materiaal en Spraakma(k)kers. Limburg in taalvariatie.
Vooruitblik op het Zuidwest-Meetjeslands Dialectwoordenboek (T. De Pauw).

16.45 uur: Slotwoord door de Aalterse schepen voor cultuur Martine Bergez

17.00 uur: Receptie aangeboden door het gemeentebestuur van Aalter

Je vindt het volledige programma, alle praktische gegevens en een inschrijvingsformulier in deze folder (pdf). Inschrijven kan tot 10 maart en kost 18 euro (incl. lunch en koffie). Inschrijven via internet kan op www.variaties.be of via e-mail naar variaties@huisvanalijn.be.

Variaties organiseert de Vlaamse Dialectendag in samenwerking met het Dialectgenootschap Zuidwest-Meetjesland en de Heemkundige Kring Arthur Verhoustraete Aalter.

Geplaatst in Studiedagen.