Verenigingsarchief. Gezocht en gevonden

Vlaanderen is trots op een rijk verenigingsleven en de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Terecht, wat ons betreft! Elk van deze verenigingen heeft een eigen karakter met activiteiten die nauwelijks meer uiteen kunnen lopen.

Maar hoe zit het met de geschiedenis van deze verenigingen? Welke verenigingen zijn verdwenen en wat waren hun activiteiten? Zijn er nog sporen van hun werking terug te vinden? Misschien zijn er nog archieven van de vereniging bewaard. Maar waar dan?

Heemkundige kringen en andere erfgoedorganisaties beheren vaak archieven van verenigingen. Zowat alle kringen zijn op de hoogte van waar zich nog meer archieven bevinden. Maar hoe zorgt u ervoor dat ook het grote publiek weet waar de gezochte archieven op dit moment terug te vinden zijn?

In deze workshop stellen we kort het systeem van Archiefbank Vlaanderen voor. We geven uitleg bij waar u op moet letten als verenigingsarchief. Daarna tonen we via een praktijkoefening aan hoe het systeem door elke erfgoedorganisatie kan toegepast worden.

Doelgroep

De workshop is er voor iedereen die de weg wil kennen en tonen naar collecties met lokaal erfgoed (lokale musea, lokale documentatiecentra, heemkringen of andere erfgoedverenigingen, particulieren, …).

Docent

Hendrik Vandeginste (Heemkunde Vlaanderen) en Karim Ettourki (Archiefbank Vlaanderen)

Data en tijdstip

Woensdag 28 februari 2018 van 18u30-21u30.

Bezoekerscentrum Lieteberg, Stalkerweg z/n, 3690 Zutendaal

Deze vorming is afgelopen.

Voor meer informatie kan je terecht bij Hendrik Vandeginste via hendrik.vandeginste@heemkunde-vlaanderen.be of op 015/20.51.74.

Organisatie

Heemkunde Vlaanderen, Heemkunde Limburg, Archiefbank Vlaanderen en Geschied- en Heemkundige Kring Zutendaal

Geplaatst in Vorming.