Vakmanschap op Nacht van de Geschiedenis

Op dinsdag 19 maart vindt de elfde Nacht van de Geschiedenis plaats, een van de grootste jaarlijkse geschiedenisevenementen van Vlaanderen. Dit jaar is het thema ‘Vakmanschap’. Op meer dan 240 plaatsen in Vlaanderen kunnen geschiedenisliefhebbers kennismaken met verschillende activiteiten.

Vakmannen en -vrouwen zijn mensen die een boeiend stukje geschiedenis hebben meegemaakt en vaak ook hun kennis van generatie op generatie doorgaven. Maar het zijn ook beroepen die stilaan met uitsterven bedreigd zijn. De Nacht van de Geschiedenis brengt verhalen over vakmanschap, niet alleen uit Vlaanderen, maar uit de hele wereld. Het aanbod van vaklui-verhalenvertellers gaat van glasblazers, chocolatiers, instrumentenbouwers, fietsenmakers, vliegtuigbouwers, molenaars tot windturbinemakers, kathedraalbouwers en graffitikunstenaars.

Naast de verschillende lokale activiteiten wordt er ook een nieuw fotoboek uitgebracht onder de titel ‘Hands on’. Daarin vertellen 15 vakmannen en -vrouwen hun levens- of generatieverhaal. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis is het te koop tegen kortingstarief. Ten slotte wordt die dag ook de tweede Davidsfonds Geschiedenisprijs uitgereikt. De laureaat ontvangt het symbolische bedrag van 2.013 euro.

Bekijk hier het volledige programma van deze editie van de Nacht van de Geschiedenis.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen, De Standaard, Radio 2, Schatten van/in mensen, Acht, G-Geschiedenis, Omer en Unizo.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.