Vacature: consulent bij Heemkunde Vlaanderen vzw

Heemkunde Vlaanderen vzw is op zoek naar een dynamische stafmedewerker/consulent (m/v) met een interesse voor cultureel erfgoed, voor museale, documentaire en archivalische collecties van lokale musea en lokale archief- en documentatiecentra, voor heemkunde, volkscultuur en vrijwilligersorganisaties.

Functieomschrijving

Als consulent geeft u – in nauwe samenwerking met de andere consulenten van Heemkunde Vlaanderen – vooral ondersteuning, vorming en begeleiding, met betrekking tot onder meer behoud en beheer, registratie en inventarisatie, en dit aan lokale erfgoedbeheerders (lokale musea, heemkringen, lokale archieven en documentatiecentra, andere erfgoedverenigingen of particulieren met een collectie). Als consulent moet u onder meer in staat zijn om actieve netwerken te onderhouden en op een constructieve manier samen te werken met verschillende erfgoedpartners. Als consulent werkt u ook mee aan de structurele activiteiten van Heemkunde Vlaanderen.

• universitair diploma (licentiaat/master)
• kennis van het cultureel erfgoedveld en collectiebeheer strekt tot aanbeveling
• kennis van archivistiek strekt tot aanbeveling
• interesse voor vrijwilligersverenigingen en vrijwilligersbeleid
• ervaring is een pluspunt
• communicatief vaardig zijn
• ondernemend en zelfstandig kunnen werken
• organisatorisch aangelegd zijn
• kunnen functioneren in teamverband
• belangstelling voor heemkunde, volkscultuur en lokale geschiedenis
• grote flexibiliteit (o.a. bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk)
• zeer goede kennis van het Nederlands, goede kennis van Frans en Engels
• goede kennis van de gangbare ICT-toepassingen
• mogelijkheid tot vervoer met eigen wagen is een pluspunt

• indiensttreding vanaf 1 december 2011
• contract van onbepaalde duur
• voltijdse job
• wedde volgens niveau op basis van wedden paritair comité 329 categorie L1 en extralegale voordelen
• een dynamische werkomgeving
• mogelijkheid tot het volgen van aanvullende vorming in het kader van het functieprofiel

Heemkunde Vlaanderen vzw voert een gelijk kansenbeleid. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd of afkomst.

Solliciteren

Geïnteresseerden bezorgen hun CV en motivatiebrief uiterlijk op 13 november 2011 via e-mail aan Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen vzw:
fons.dierickx@heemkunde-vlaanderen.be.

De geselecteerde kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek met schriftelijke proef op dinsdag 22 november 2011.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Fons Dierickx op het nummer 053/21.61.72.

Download de volledige vacature (pdf)

Geplaatst in Werking.