Topstukken edelsmeedkunst

Eind oktober 2009 wees het Agentschap Kunsten & Erfgoed van de Vlaamse Overheid een onderzoeksopdracht voor het opstellen van een proeflijst van topstukken op het vlak van edelsmeedkunst toe aan het Zilvermuseum Sterckshof in Deurne. Deze proeflijst moet de edelsmeedkunst uit de meest diverse invalshoeken onder de loep nemen.

Voor dit onderzoek is het Zilvermuseum momenteel op zoek naar specifieke stukken of ensembles, zowel in publiek als privaat bezit, die de edelsmeedkunst ‘van de oudheid tot heden’ illustreren. Naast de kunstwerken zelf komen ook verwante items in aanmerking, gaande van gereedschap en atelierinterieurs, over ontwerpen tot archiefmaterialen en dergelijke. Interessante items hoeven niet van Vlaamse origine te zijn, maar moeten zich wel in Vlaanderen bevinden.

Heemkringen of lokale musea die weet hebben van stukken of ensembles, die in het kader van het project passen, wordt verzocht contact op te nemen met wetenschappelijk assistent Ko Goubert. Het rapport van deze studie zal strikt vertrouwelijk zijn, zodat eigendomsgegevens etc. steeds beschermd blijven.

Contact:
Ko Goubert
Zilvermuseum Sterckshof
Hooftvunderlei 160
2100 Antwerpen-Deurne
03/360.52.44
ko.goubert@sterckshof.provant.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen.