Taal of tongval: impressies

Op woensdag 2 december vond in Diepenbeek de startavond van de reeks ‘Taal of tongval? Dialectzorg in Vlaanderen tussen taalpolitiek en erfgoedbeleid’ plaats. Spreker Rob Belemans, die aan de K.U.Leuven recent een doctoraat afrondde over het thema, leidde de avond in. Tijdens het tweede deel van de avond ging de spreker in debat met Pierre Bakkes, voorzitter van de Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde, en Gilbert Verhille, gewestpresident voor Limburg van de Orde van den Prince. De avond werd muzikaal opgeluisterd – uiteraard in het dialect – door de Piringse groep ‘De Kamazollekes’.

De Heemkundige Kring Diepenbeek, Veldeke Hasselt en het gemeentebestuur van Diepenbeek ondersteunden de organisatie van de avond in Diepenbeek. Hieronder enkele impressies…

Diepenbeek – 2 december 2009

Update: Poperinge – 21 januari 2010

Op 21 januari werd de avond ‘Taal of Tongval?’ ook georganiseerd in het Hopmuseum in Poperinge, deze keer in samenwerking met Heemkring ‘Aan de schreve’ en Dialectgenootschap Bacht’n de Kupe. Panelleden waren Vlaams parlementslid Bart Caron, dr. Hugo Ryckeboer (UGent) en Willy Tillie (voorzitter Heemkring Aan de Schreve). De muzikale omlijsting werd verzorgd door Pether.

Geplaatst in Varia.