Symposium: Bewaring van maquettes

Naar aanleiding van de VAi-maquettetentoonstelling van de Japanse architect Junya Ishigami in deSingel organiseert het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven samen met het STAM Gent een studiedag over het beheren en bewaren van maquettes in collecties.

In verschillende sessies belichten sprekers hun ervaring en visie op maquettes: Oliver Elser (DAM Frankfurt), Jan De Vylder (Architecten De Vylder Vinck Taillieu), Katrien Vandermarliere (VAi), Ellen Smit (Open Maquettedepot van het Nederlands Architectuurinstituut) en Stefaan Grieten (Architectuurarchief provincie Antwerpen) komen aan bod.

Maquettes duiken ook op in collecties zonder architectuurspecialisatie, zoals collecties van heemkundige kringen. Twee interessante casussen komen aan bod: het STAM dat als stadsmuseum van Gent uiteenlopende maquettes in zijn collectie heeft en The Maarten Van Severen Foundation die onder andere prototypes van meubels van Maarten Van Severen beheert en recent restaureerde in samenwerking met de AP Hogeschool. Jurgen Vanhoutte, depotconsulent van de provincie Vlaams-Brabant, treedt op als moderator.

Op het einde van de dag wordt de nieuwe website voorgesteld van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven, dat haar tiende verjaardag viert.

Symposium Maquettes, dinsdag 11 juni vanaf 9u30 in deSingel.

Meer informatie en inschrijven kan via deze link.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.