Studiedag: De Eerste Wereldoorlog in 2018 en daarna?!

De afgelopen twee jaren zijn er al allerlei activiteiten en evenementen geweest om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Heel wat mensen uit de erfgoedsector en het onderwijs kijken vooruit en stellen zich nu dan ook de vraag: wat kunnen we de komende twee jaar nog doen rond de Eerste Wereldoorlog? Daarom zal er op 26 april in Brussel een studiedag worden gehouden om na te denken over nieuwe mogelijkheden.

Op die studiedag krijg je de laatste stand van onderzoek naar de Eerste Wereldoorlog in België, wordt er samen gereflecteerd over de samenwerking tussen onderwijs, erfgoed en academisch onderzoek en de pertinente vraag hoe deze resultaten na 2018 gevaloriseerd gaan worden. Tijdens workshops rond verschillende thema’s kunnen mensen uit de erfgoedsector, het onderwijs en onderzoekers kennismaken met/zich laten inspireren door nieuwe thema’s of invalshoeken en hun mogelijke toepassing in de praktijk. Daarnaast zal er ook nagedacht worden over hoe je een aanbod voor een bepaalde doelgroep (bijvoorbeeld onderwijs, kinderen, ouderen enzovoort) kan uitwerken.

De studiedag wordt georganiseerd door FARO, CegeSoma, Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie en het projectsecretariaat 100 jaar Groote Oorlog (2014-18). Voor meer praktische informatie, het programma en de mogelijkheid om je in te schrijven kan je op de website van FARO terecht.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.