Steun voor Vlaams-Nederlandse erfgoedprojecten

In 2015 viert het Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland zijn twintigste verjaardag. Om deze 20 culturele samenwerking in de verf te zetten, slaan het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en DutchCulture de handen in elkaar voor een heus feestjaar.

Het feest, met als titel BesteBuren, begint op 7 februari 2015 en eindigt op 14 februari 2016. De projectpartners nodigen iedereen uit om deel te nemen en een projectvoorstel in te dienen. Ook Vlaamse cultureel-erfgoedorganisaties worden uitgenodigd om actief deel te nemen met een project waarbij banden tussen Vlaanderen en Nederland worden gemaakt.

Wie een projectvoorstel wil indienen, moet rekening houden met volgende criteria:

  • De samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen is duidelijk aanwezig.
  • Het voorstel heeft een cultureel en inclusief karakter.
  • Het voorstel zoekt, indien mogelijk, ook een nieuw publiek en nieuwe participatievormen.
  • Het project heeft na 2015 een blijvend resultaat.
  • Wie in aanmerking wil komen voor financiering uit dit fonds, beschikt reeds over een groot deel van het budget dat nodig is om het voorstel te realiseren.

Belangrijke data

  • 1 oktober 2014: uiterste inleverdatum voor het indienen van voorstellen voor projecten die worden uitgevoerd in de periode 1 februari 2015 – 1 maart 2016
  • 1 februari 2015: uiterste inleverdatum voor het indienen van voorstellen voor projecten die worden uitgevoerd in de periode 1 oktober 2015 – 1 maart 2016

Aanvragen worden opgedeeld in drie categorieën, ieder met hun eigen pakket van eisen en mogelijkheden. Meer informatie en het aanvraagformulier voor het indienen van projecten vindt u op de website van deBuren. Meer informatie is ook te verkrijgen via Ann Venneman (ann.venneman@deburen.eu) of Jessica Hartley (J.Hartley@dutchculture.nl).

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.