Startsein voor Dag van de Trage Weg op 17 en 18 oktober

Ook dit jaar worden trage wegen in de kijker gezet op de Dag van de Trage Weg. Die vindt dit jaar plaats op 17 en 18 oktober. Een wandel- of fietstocht, terreinwerken, een feest of een spel: bedenk nu al wat je op de Dag van de Trage Weg wil organiseren. Op de website www.tragewegen.be kan je vanaf nu jouw activiteit registreren.

Langs trage wegen kan je de mooiste tochten uitstippelen. Ze laten je toe in alle rust de natuur en het landschap te ontdekken. Op hun beurt kunnen deze wegen niet zonder hun gebruikers zoals wandelaars, joggers, fietsers of ruiters.

Ontrol een spandoek op 9 mei

Ken je een waardevolle, maar ontoegankelijke trage weg? Registreer je dan nu voor de deelactiviteit ‘Doorgang voor iedereen!’ en laat met een spandoekactie van je horen, bij voorkeur op zaterdag 9 mei.

Trage Wegen helpt je ook op andere manieren om de openstelling van deze weg te eisen. Je stad of gemeente krijgt zes maanden de tijd om de signalen ter harte te nemen. Op de Dag van de Trage Weg kan je, bij succes, de weg inwandelen of verder actie voeren.

Voor vragen kan je terecht bij info@dagvandetrageweg.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.