Startschot Open Monumentendag 2012

Open Monumentendag 2012 vloog vorige week ambitieus uit de startblokken. Op 9 september 2012 staat de 24ste editie van Open Monumentendag (OMD) helemaal in het teken van het thema ‘Muziek, woord en beeld’. De muziekkiosk op het dorpsplein, het statige theatergebouw in de stad, de kunstenaarswoning in het groen… ze krijgen allemaal een plekje binnen dit thema. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag de voorbereidingen op de voet volgen via de vernieuwde website www.openmonumenten.be. De organisatoren roepen ook op zelf ideeën aan te reiken om OMD 2012 tot een verrassend niveau te tillen.

Een nieuwe website en nieuw thema

Het startschot van de voorbereidingen voor OMD 2012 wordt gegeven met een vernieuwde website. De vertrouwde webstek www.openmonumenten.be staat vanaf nu helemaal in het teken van het thema ‘Muziek, woord en beeld’. Iedereen die naar de website surft, krijgt er informatie op maat aangeboden: de bezoeker, de jongere, de leerkracht, de sponsor. Traditiegetrouw wordt het jaarthema voorgesteld in de themanota (pdf). In de tekst vind je alles over de manier waarop een thema als ‘Muziek, woord en beeld’ zich kan verhouden tot onroerend erfgoed en een aantal interessante insteken.

De nieuwe website voor Open Monumentendag 2012

Vanaf de jaarwisseling krijgen lokale organisatoren via de website van Open Monumentendag een flinke inspiratie-injectie. Geleidelijk aan wordt de website verder gevoed met teksten, beelden, zelfs klanken, en tal van tips om jouw voorbereiding van Open Monumentendag 2012 op de rails te zetten. Zo kan iedereen alle facetten van het thema ontdekken.

Oproep: themagebonden initiatieven gezocht

De vernieuwde website wil ook allerlei nieuwtjes over ‘Muziek, woord en beeld’ verzamelen. Organiseer je een studiedag, lezing, rondleiding of stel je een publicatie voor die past binnen het thema ‘Muziek, woord en beeld’? Bezorg de informatie dan aan Sandy Vanhandenhove.

Download: Themanota ‘Muziek, woord en beeld’ (pdf)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.