SMIC: een oplossing voor je heemkundig tijdschrift?

Het maken en verspreiden van een heemkundig tijdschrift kost vaak veel tijd en moeite. Het Nederlandse bedrijf SMIC, dat sinds kort een vestiging in België heeft, probeert hierop een antwoord te bieden. Met de online software van SMIC kan je op een eenvoudige manier zelf je tijdschrift samenstellen en lay-outen. Het afgewerkte nummer wordt door SMIC gedrukt op het aantal exemplaren dat je nodig hebt, en, indien gewenst, zorgt het bedrijf ook nog eens voor het versturen van het tijdschrift naar de abonnees.

Je hebt niet veel kennis van computers, programma’s of grafische technieken nodig om de opmaaksoftware van SMIC te gebruiken. Alle nodige grafische know-how werd in de software geïntegreerd. Zo bewaakt de software de juiste keuze van je eigen huisstijl: de lettertypen, de achtergrondkleuren, paginanummering… De software is bovendien volledig web-gebaseerd en kan dus overal gebruikt worden. Interessant is dat je ook met meerdere mensen gelijktijdig aan een uitgave kunt werken. Daardoor kan iedere medewerker zelf teksten en foto’s in het systeem toevoegen. Te veel kopij voor dit nummer? Dan voeg je eenvoudig extra pagina’s toe aan het document of kan een aantal artikels worden doorgeschoven naar de volgende uitgave.

Bekijk een korte demo over het gebruik van de SMIC-software:

Als je klaar bent, geef je SMIC de opdracht om het nummer af te drukken. Je kiest zelf het aantal exemplaren dat moet worden afgedrukt op de digitale persen, in kleur of zwart-wit. Wil je dat de nummers door SMIC meteen naar de abonnees worden verstuurd? Dan lever je gewoon een adressenbestand aan, zodat je je zelfs geen zorgen meer moet maken over de verspreiding van je tijdschrift. In principe worden de tijdschriften binnen de week verstuurd. Je krijgt van SMIC ook een digitale versie van je tijdschrift, die je via de website van je vereniging kan aanbieden.

Voor verenigingen hanteert SMIC zeer concurrentiële prijzen. Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte? Surf dan even naar www.2smic.be.

Geplaatst in Ondersteuning.