Sideways: kunst op, langs en over trage wegen

Trage Wegen vzw pakt binnenkort uit met een opvallend project, waarbij kunst en landschap de hoofdrol spelen. Een kunstenaar die al wandelend schildert? Een ezel belast met multimedia apparatuur? Eetbare planten ontdekken langs trage wegen? Belevingen en ervaringen die van 17 augustus tot 17 september 2012 worden onderzocht tijdens Sideways, een interdisciplinair kunsten- en cultuurfestival op weg en onderweg. Trage wegen vormen een maand lang het decor voor ontmoeting tussen natuur en cultuur, tussen wandelaars en artiesten.

De ruggengraat van het Sideways-festival bestaat uit een wandeltocht van vier weken dwars door België, van west naar oost. De Sideways-expeditie is online te volgen en iedereen is welkom om met de internationale groep artiesten mee te wandelen van maandag tot donderdag. Tijdens de weekends houdt de wandelkaravaan halt en ontvouwt zich een programma met interventies, workshops, gesprekken en wandelingen op de volgende vijf festivalplekken: Menen (19/8), Herzele (25-26/8), Brussel (1-2/9), Turnhout (8-9/9) en Zutendaal (15-16/9).

DonkeyXote, de multimedia-ezel, documenteert verhalen en ontmoetingen onderweg en maakt alles virtueel wereldkundig via www.sideways2012.be.

Het parcours ligt ongeveer vast, maar de organisatoren hebben de hulp van lokale verkenners nodig om de 16 dagtochten verder in detail uit te werken. Ken jij de charmantste trage wegen in jouw streek? Heb je weet van lokale verhalen, legendes of anekdoten? Loods jij de Sideways-wandelkaravaan graag langs lokale bezienswaardigheden, een mooi natuurgebied, een authentiek café of uniek erfgoed? Dan kun jij als verkenner een essentiële rol spelen in de Sideways-tocht. Geïnteresseerd om mee te werken? Download dan hier de oproep voor lokale verkenners (pdf).

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.