Schrijf nu je activiteit voor Erfgoeddag 2017 in!

De zeventiende editie van Erfgoeddag op zondag 23 april 2017 heeft als thema Zorg. Het thema Zorg bestaat uit drie grote lijnen: welzijn en gezondheid, de geschiedenis van de zorg en de zorg voor ons erfgoed.

Het menselijke aspect staat tijdens de zeventiende editie van Erfgoeddag centraal. Vragen die aan bod komen zijn: ‘Hoe kan de erfgoedsector zorgen voor toegankelijke activiteiten? Hoe kan er gezorgd worden dat ook de meest kwetsbaren binnen de samenleving kunnen genieten van ons erfgoed? En zijn we niet allemaal kwetsbaar als mens vanaf de geboorte?’ Elke streek en gemeente heeft wel een link met het thema Zorg. Er was overal wel een sleutelfiguur doorheen de tijd die kwetsbare personen terug op weg hielp of een tijdelijke plaats waar zieken werden verzorgd in moeilijke tijden.

Zorg dragen is geëvolueerd: zorginstanties zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Dus ‘Hoe kan cultureel erfgoed een rol spelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?’ Of ‘Hoe kan er een aanbod ontwikkeld worden voor mensen met autisme? En kunnen doven en slechtzienden ook genieten van Erfgoeddagactiviteiten?’

Ook de zorg voor ons erfgoed gebeurt vandaag helemaal anders dan dertig jaar geleden. De kijk op zorg evolueert en ook dit staat in de kijker tijdens Erfgoeddag. Vaak is het zorg dragen voor de objecten in archieven, depots en de stukken in de collectie maatwerk dat vaak achter de schermen gebeurt. Met het thema Zorg wordt getoond tijdens Erfgoeddag hoe divers zorgen zijn.

Wil ook jij je collectie en werking op Erfgoeddag in de kijker plaatsen?

Dien je activiteit dan tot en met uiterlijk 11 januari 2017 in. Log in via www.faronet.be en schrijf vervolgens je activiteiten in via www.erfgoeddag.be/inschrijving.

Een activiteit indienen is kinderspel:

  • Surf naar www.erfgoeddag.be/inschrijving en voeg je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je kan zelf een nieuw account aanmaken of wachtwoord aanvragen.
  • Schrijf je activiteit in en bestel het promotiemateriaal.
  • Heb je alles ingevuld? Klik dan op de knop ‘Bewaarom je activiteit te bewaren. Enkel tijdig ingediende activiteiten worden in het programma opgenomen.

Na het bewaren van je activiteit ontvangen jij, je lokale coördinator en je regiocoördinator dezelfde bevestigingsmail. Bemerk je bij het nakijken een onvolledigheid of wijzigt er iets? Je kan je activiteit wijzigen tot en met 11 januari. Log opnieuw in en pas je activiteit aan. Druk ook hier steeds op de knop ‘Bewaar’, zo gaan er geen gegevens verloren.
Is iets niet duidelijk? Raadpleeg dan de handleidingen op onze website. Hierin wordt alles stap voor stap uitgelegd. Belangrijk is dat je activiteit beantwoordt aan de algemene voorwaarden verbonden aan Erfgoeddag. Indien dat niet het geval is, kan de activiteit worden geweigerd tijdens de Werkgroep Erfgoeddag.

Stel je inschrijving via www.erfgoeddag.be/inschrijving niet tot het allerlaatste moment uit. Dit deels om overbelasting van het inschrijvingssysteem te voorkomen maar vooral opdat we je bij eventuele problemen nog van de nodige hulp kunnen voorzien.

Bij vragen, onduidelijkheden of problemen, kan je steeds bij de coördinatie Erfgoeddag terecht.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.