Reinaertprijs 2011 voor Luc Van Driessche

Tijdens de jaarlijkse Heemdag Oost-Vlaanderen, die zondag plaatsvond in Aalst, werd Luc Van Driessche gehuldigd als laureaat van de Reinaertprijs 2011.

Heemkundige Luc Van Driessche is voorzitter van de Oudheidkundige Kring H.H. Salvator uit Wieze en ondervoorzitter van het provinciale bestuur van Heemkunde Oost-Vlaanderen. Bovendien is hij de drijvende kracht achter de commissie die jaarlijks de geslaagde restauraties in Oost-Vlaanderen bekroont. Tot voor kort vervulde hij ook nog eens de functie van penningmeester bij Heemkunde Vlaanderen.

Sinds 1970 reikt Heemkunde Oost-Vlaanderen de Reinaertprijs jaarlijks uit aan een persoon die zich bijzonder onderscheiden heeft op heemkundig gebied. De prijs bestaat uit een beeld van Reinaert de Vos, een kunstwerkje van de hand van Zelenaar André Boeykens, een oorkonde en een medaille.

Alle kringen kunnen een kandidatuur indienen, zelfs van iemand die niet tot de eigen kring behoort. De laureaat wordt bij geheime stemming op de algemene vergadering in het voorjaar verkozen. De uitreikingsplechtigheid volgt enkele maanden later op de heemdag Oost-Vlaanderen. Jozef Weyns is de enige niet-Oost-Vlaming die met de Oost-Vlaamse Reinaertprijs werd bedacht.

Overzicht laureaten

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.