Recordaantal deelnemers voor Nacht van de Geschiedenis

De twaalfde editie van de Nacht van de Geschiedenis op 25 maart lokte niet minder dan 23.500 deelnemers. Die hadden de keuze uit 235 activiteiten over heel Vlaanderen. Het thema ‘dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog’ was daarmee goed voor het hoogste aantal deelnemers ooit.

Duizenden erfgoedvrijwilligers werden ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. Veel activiteiten trokken immers honderden bezoekers. Meer dan de helft was al op voorhand volzet. Zo ontdekten in Maaseik 300 deelnemers het leven in hun stad tijdens de Eerste Wereldoorlog met lezingen, een tentoonstelling en een theatervoorstelling.

In Dendermonde, een van de drie martelaarssteden, kwamen maar liefst 400 mensen een kijkje nemen naar het totaalspektakel over het verhaal van hun stad. In Leuven beklommen 165 mensen de toren van de Universiteitsbibliotheek en in Antwerpen was de toeloop zo groot dat de organisatie 80 mensen niet heeft kunnen binnenlaten.

Een uitgebreide fotoreportage van de Nacht van de Geschiedenis vind je via de Facebookpagina van Davidsfonds Evenementen. Bekijk ook het filmpje op Youtube met enkele impressies van de Nacht in Leuven.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.