Provinciale heemdagen 2015

In het voorjaar organiseren de verschillende provinciale koepels voor heemkunde naar jaarlijkse gewoonte hun studie- en ontmoetingsdagen.

Zo organiseert Heemkunde West-Vlaanderen op zaterdag 18 april zijn heemdag bij de Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago te Knokke-Heist. In de voormiddag staat een lezing en film op het programma over ‘Theo van Rysselberghe en het ontstaan van Knokke’. In de namiddag volgen dan een bezoek aan Sincfala, het museum van de Zwinstreek en een Garnalentocht doorheen Heist. Je vindt alle informatie op de website van heemkunde West-Vlaanderen.

Op zondag 17 mei volgt dan de 51ste heemdag van Heemkunde Oost-Vlaanderen in Dendermonde. In de voormiddag staan twee lezingen op het programma en in de namiddag is er keuze uit vier rondleidingen (Dendermonde Vestingstad – De wederopbouw van Dendermonde na WO I – Vrouwen in Dendermonde – Bezoek aan het Vleeshuismuseum). Meer informatie via luc-van-driessche@skynet.be.

De gouwdag van Heemkunde Limburg vindt plaats op zaterdag 23 mei in Opglabbeek met Heemkring Glatbeke als gastheer. Het thema is de Tweede Wereldoorlog. In de voormiddag zijn er twee lezingen en in de namiddag kan men kiezen uit twee lezingen of een wandeling. De volledige programmafolder is te verkrijgen via glatbeke@hotmail.com.

De heemdag van Heemkunde Vlaams-Brabant vindt plaats op zondag 7 juni in Sint-Martens-Bodegem met als thema ‘Schuttersgilden’. In de voormiddag is een lezing gepland rond de geschiedenis van de schuttersgilden in Vlaams-Brabant en in de namiddag volgt een busrit door de streek. Meer informatie via henri.vannoppen@telenet.be.

Voor de Gouwdag van Heemkunde Gouw Antwerpen zijn we met deze aankondiging jammer genoeg te laat. De gouwdag vond reeds plaats bij Heemkundige Kring De Kaeck op 14 maart met de lezing ‘Fort II, van verdedigingsbolwerk tot socio-culturele ontmoetingsplaats’ en in de namiddag een bezoek aan Fort 2 te Wommelgem.

Meer informatie over de provinciale koepels vind je via deze link.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.