Provinciale heemdagen 2013

In het voorjaar organiseren de verschillende provinciale koepels voor heemkunde traditioneel hun studie- en ontmoetingsdagen.

Zo organiseert Heemkunde Gouw Antwerpen op zaterdag 23 maart zijn Gouwdag in Ravels. In de voormiddag staan de kwartierbesprekingen in het teken van het thema ‘Heemkunde Gouw 50 jaar’. ’s Namiddags staan bezoeken op het programma. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de eremerken en de kentekens voor de heemmusea. Je vindt alle informatie over de Gouwdag via deze pagina.

Heemkunde West-Vlaanderen organiseert op zaterdag 27 april zijn heemdag met als thema ‘Vliegend Vlas’ in Wevelgem, met Heemkundige Kring Wibilinga als gastheer. In de voormiddag staat de heemdag in het teken van de luchtvaart met o.a. een bezoek aan het vliegveld van Wevelgem. ’s Namiddags staat de heemdag in het teken van vlas met onder meer een begeleid bezoek aan Firma Brille. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de eerste Prijs Heemkunde West-Vlaanderen. Alle informatie over de West-Vlaamse heemdag vind je in deze uitnodiging (pdf).

De provinciale vergadering van Heemkunde Vlaams-Brabant vindt plaats op zondag 2 juni in Hoeilaart. In de voormiddag worden enkele lezingen rond het thema ‘Woud en bos’ gevolgd door de uitreiking van de twee Prijzen voor Heemkunde. ‘s Namiddags staat een bustocht door Hoeilaart op het programma. Alle informatie over de dag vind je op deze pagina.

De provinciale heemdagen in Limburg en Oost-Vlaanderen vinden plaats in mei. Meer informatie hierover volgt, maar je kunt alvast de data, locaties en thema’s noteren:

  • Heemkunde Limburg: zaterdag 18 mei in Sint-Huibrechts-Lille, ‘Bescherming van huizen en dorpszichten’
  • Heemkunde Oost-Vlaanderen: zondag 26 mei in Berlare, ‘Muziekmaatschappijen’

Overzicht provinciale koepels voor heemkunde

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.