Proeven van Tijd-Schrift?

In december verscheen het dertiende nummer van Tijd-Schrift, heemkunde en lokaal-erfgoedpraktijk in Vlaanderen. Al vier jaar lang brengt Heemkunde Vlaanderen via dit tijdschrift bijdragen van academische kwaliteit voor een breed publiek over nieuwe en vaak verrassende thema’s.

Zo staat het recent verschenen nummer helemaal in het teken van het thema ‘lichaam’, een grotendeels nieuw onderzoeksterrein voor lokale historici.

Benieuwd naar Tijd-Schrift? Proef dan van de gratis smaakmaker van het nummer ‘Op het lijf geschreven: lichaam en erfgoed’. Frederik Van den Abeele neemt je er in mee naar de zeventiende-eeuwse Zuidelijke Nederlanden en ontrafelt op basis van grotendeels onontgonnen mirakeldossiers de verschillende betekenissen van het miraculeuze lichaam.

Zin in meer?

Lees de smaakmakers uit de vorige edities, Licht en Erf! of neem een abonnement op Tijd-Schrift. Meer informatie vind je op www.tijd-schrift.be.

Sinds 2015 maakt Tijd-Schrift deel uit van Folio, het samenwerkingsverband tussen Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Meer info vind je via foliotijdschriften.be. Smaakmakers uit deze tijdschriften ontvang je via de gratis nieuwsbrief van Folio.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Tijd-Schrift.