Presentatie vorming inventariswebsite onroerend erfgoed online beschikbaar

De presentatie van de vormingsreeks ‘Een introductie tot de inventariswebsite van het agentschap Onroerend Erfgoed’, die werd georganiseerd in januari 2012, is nu online beschikbaar (zie hieronder). Deze vormingsreeks werd verzorgd door Leen Meganck en Elise Hooft, erfgoedonderzoekers bij het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid.

De website inventaris.vioe.be is de digitale toegangspoort tot de online Inventaris van het Onroerend Erfgoed. Tijdens de vormingsavonden werd aandacht besteed aan de historiek van het inventarisproject, aan de GIS-toepassingen van het inventarismateriaal en aan de rechtsgevolgen die aan de opname in de inventaris kunnen gekoppeld worden. Verder werd veel aandacht besteed worden aan de zoekmogelijkheden die de databanken bieden.

Het tweede gedeelte van de vormingsavond betrof voornamelijk een interactieve demonstratie van de inventariswebsite. Veel van deze informatie is echter ook te vinden in de rubriek ‘Vraag en antwoord’ op de inventariswebsite.

Ten slotte verwijzen we ook graag naar het artikel ‘Bouwkundig erfgoed in kaart gebracht. Methodologie en conclusies van de administratieve actualisatie van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen’ van Elise Hooft. Dit artikel verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Relicta’ (vol. 7), en is integraal te downloaden op oar.onroerenderfgoed.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.