Persaandacht gevraagd!

Als lokale erfgoedvereniging wil je graag aandacht van de pers voor je activiteiten of je collectie. Maar de interesse wekken van journalisten en persorganen is niet zo eenvoudig. Hoe doe je dat het best? Hoe bouw je een vlotte en vruchtbare relatie op met de pers? Wanneer heeft een bericht nieuwswaarde? Wat wil je zeggen aan wie? Welke media moet je benaderen? Hoe verpak je best je boodschap? Hoe schrijf je een goede persmededeling? Hoe organiseer je een succesvolle persconferentie? Hoe onderhoud je persoonlijke contacten met journalisten? Tijdens de werkwinkel ‘Persaandacht gevraagd! Omgaan met de pers voor lokale erfgoedverenigingen’ de theorie ook direct in de praktijk toe te passen.
Deze werkwinkel – een organisatie van Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met Erfgoeddag – is een vervolg op de werkwinkel ‘boeiend en bondig communiceren’, maar kan ook perfect gevolgd worden als je de eerste cursusavond niet bijwoonde.

Spreker: Roel Daenen (Projectcoördinator Erfgoeddag)
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

Locaties en data:

° Antwerpen, di 16 februari 2010
’t Heemhuisje, Schoolstraat 9, 2980 Zoersel (Mogelijkheid bezoek ’t Heemhuisje vanaf 19.00 uur)
Co-organisatie: Heemkundige Kring Zoersel

° Oost-Vlaanderen, di 23 februari 2010
Cultuurcomplex De Poort, Markt 27, 9230 Wetteren (Mogelijkheid bezoek Heemkundig museum vanaf 19.00 uur).
Co-organisatie: Heem- en Geschiedkundige Kring Jan Broeckaert

° West-Vlaanderen, do 4 maart 2010
Herberg Au Damier, Stationsplein 13, 8800 Roeselare
Co-organisatie: Koninklijke Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Roeselare en Ommeland