Organiseer een activiteit tijdens Open Kerkendagen 2018

Tijdens het weekend van 2 en 3 juni 2018 vindt de elfde editie plaats van de Open Kerkendagen. Voor lokale erfgoedverenigingen is het thema ‘Erfgoed met vele gezichten’ de uitgelezen kans om het menselijke verhaal achter de stenen te vertellen. De interpretaties en samenwerkingen zijn eindeloos.

Dat kan gaan van de vele handen die het gebouw doorheen de eeuwen letterlijk en figuurlijk vorm hebben gegeven, de gemeenschap die er samenkomt om de sleutelmomenten in het leven te vieren, de levensverhalen van de patroonheiligen, de vele vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor het beheer en behoud van de kerken, de eeuwenoude rituelen en menselijke handelingen die een belangrijk deel uitmaken van dit bijzonder erfgoed tot de figuren en personages verwerkt in de kunstwerken van de kerk.

Wie inspiratie nodig heeft voor een activiteit binnen het thema, kan terecht bij dit overzicht van Ideeën voor activiteiten. Stichting Open Kerken maakte ook een meer algemene inspiratiegids met heel wat praktische tips. Je vindt er bijvoorbeeld ook referenties van artiesten waarmee in het verleden al werd samengewerkt.

Wil je in jouw gemeente deelnemen? Schrijf je dan voor 31 januari 2018 in via www.openkerkendagen.be. Geen bevestigingsmail ontvangen na het registreren van je activiteit? Neem dan contact op via info@openkerken.be.

Geplaatst in Evenementen.