Opendeurdagen in Rijksarchief Leuven

Bent u geboeid door onze lokale en regionale geschiedenis? Het Rijksarchief te Leuven en het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant zetten in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen hun deuren open. In het Villerscollege in Leuven vind je twee instellingen onder één dak met heel wat interessante informatie: het Rijksarchief en het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant.

Rijksarchief Leuven bewaart de archieven van de overheidsinstellingen die hun zetel hebben of hadden in Vlaams-Brabant. Het documentatiecentrum is de gespecialiseerde bibliotheek van de provincie Vlaams-Brabant, met boeken en tijdschriften over de regio. Deze combinatie van archief en bibliotheek op één locatie creëert een bijzondere meerwaarde voor de bezoekers.

Tijdens vier infomomenten kan je kennismaken met hun werking, snuisteren in hun collecties en een blik werpen achter de schermen. Bovendien informeren ze ook over het erfgoedbeleid van de provincie (o.a.historische projecten, erfgoedontsluiting en subsidiemogelijkheden). Ze voorzien ook ruimschoots de tijd voor vragen en interactie.

Waar

Villerscollege, Vaartstraat 24, 3000 Leuven

Wanneer

  • Woensdag 4 juni van 19u tot 21u30
  • Donderdag 5 juni van 10u tot 12u30
  • Zaterdag 7 juni van 10u tot 12u30
  • Dinsdag 10 juni van 14u tot 16u30

Wil je graag intekenen op dit aanbod? Aarzel niet en schrijf in vanaf 5 mei via rijksarchief.leuven@arch.be met vermelding van uw vereniging, het aantal personen, de naam van de contactpersoon en de contactgegevens. Geef zeker ook aan aan welk contactmoment u wenst deel te nemen.

logo's_opendeur

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.