Open Monumentendag blaast 30 kaarsjes uit

Op zondag 9 september vindt voor de dertigste keer Open Monumentendag plaats. Ook tijdens deze verjaardagseditie kan je over heel Vlaanderen historische plekken bezoeken met een bijzonder verhaal. Bovendien vertellen een heleboel monumenten hun Europees verhaal in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Van privéwoningen tot kastelen, van kerken tot oude fabrieken, maar ook molens, parken, scholen en schepen zetten de deuren wagenwijd open. Om deze verjaardag extra in de verf te zetten, is er een uniek bier gebrouwen met historische ingrediënten: de Tripel 30. Je zal dit bier op verschillende plaatsen in Vlaanderen kunnen proeven.

Doe zelf mee en maak een foto

Ook na Open Monumentendag willen we natuurlijk van ons prachtige erfgoed blijven genieten. Dat kunnen we enkel met jouw hulp. Doe daarom mee aan de fotowedstrijd van Wiki Loves Heritage. Neem op 9 september je camera mee, of maak gebruik van je smartphone om prachtige foto’s te maken van de monumenten die je bezoekt. Laad de foto’s na je bezoek op in de databank van Wikimedia, alle voorwaarden lees je hier. Dankzij jouw bijdrage aan de wedstrijd werk je mee aan de online zichtbaarheid én vindbaarheid van monumenten. Daarbij maak je ook kans op een van de geweldige prijzen.

Het volledige programma en meer informatie vanaf 1 augustus via www.openmonumentendag.be.

Geplaatst in Evenementen.