Open en gastvrije kerken

De Stichting Open Kerken wil de kerkgebouwen opnieuw een betekenis te geven voor de gehele gemeenschap door ze te ontsluiten naar een breed publiek toe. Dit is een filosofie waarin iedere parochie zich ongetwijfeld kan vinden, maar de praktische kant van de zaak belet velen om de stap te zetten. De stichting probeert daarom vrijwilligers te ondersteunen in het openen van hun gebouw en het organiseren een gastvrij en professioneel onthaal.

Op donderdag 7 april organiseert de stichting de studiedag ‘Open en gastvrije kerken’. Deze studiedag vindt plaats in het CC ‘Het Gasthuis’ in Aarschot.

De lezingen van de voormiddag schenken aandacht aan de knelpunten bij het ontsluiten van het religieuze erfgoed. Verschillende sprekers zullen hun visie geven op het openstellen en de toekomst van de kerkgebouwen. Deze lezingen zullen in de namiddag gevolgd worden door een aantal workshops omtrent het veiligheidsbeleid en het onthaal in open kerken en omtrent ecologie. Eén van deze workshops wordt verzorgd door Elke Verhoeven, consulente van Heemkunde Vlaanderen.

Om de studiedag af te sluiten krijgen de deelnemers een rondleiding met gids in de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk van Aarschot.

De studiedag is gratis voor leden van de Stichting Open Kerken (max. 3 personen per kerk). Niet-leden betalen 20 euro. Je vindt alle informatie over de studiedag op openkerken.be.

Geplaatst in Studiedagen.