Op leven en dood

Op dinsdag 23 maart 2010 vindt de achtste Nacht van de Geschiedenis plaats met ongeveer 200 activiteiten op even veel plaatsen in Vlaanderen. Dit jaar is het thema ‘Op leven en dood’. Ondanks deze misschien onheilspellende titel belooft het een bijzonder interessante avond te worden.

Activiteiten rond palliatieve zorg, wetsdokters, uitvaartzorg, dodenrituelen, inscripties op grafstenen, archeologische opgravingen, praalgraven, pestbestrijding, heksenvervolging, kerkelijke visies op de dood en zelfs een ter aarde bestelling van een hespebeen tonen aan dat er erg inventief met het thema wordt omgesprongen. Het verleden blijkt niet dood, maar net ontzettend levend te zijn!

Talrijke Davidsfonds afdelingen, heemkundige kringen, archieven, musea, toeristische diensten en bibliotheken staken opnieuw de koppen bij elkaar om deze editie van een boeiend programma te voorzien. Tegelijk vindt ook de Nacht van de Historische Film plaats. Laat je meeslepen door vijf prachtige historische films, waaronder één avant-première! De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van het Davidsfonds in samenwerking met De Standaard en Kinepolis.

Meer info vind je op www.davidsfonds.be/nacht.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.