Op bezoek bij… Het Firmament

Erfgoedorganisaties en historische gebouwen, het is een leuke combinatie. Voor de vijfde aflevering van onze rubriek ‘Op bezoek bij’ brachten we een bezoek aan de monumentale Mechelse Brusselpoort. Die geeft sinds 2010 onderdak aan het Firmament, het expertisecentrum voor het erfgoed van de podiumkunsten. Bladwijzer ging in gesprek met Veerle Wallebroek, verantwoordelijke voor de algemene leiding.

Het volledige interview kan je gratis downloaden via deze link. In het volgende nummer van Bladwijzer brengen we een bezoek aan het CVAa, Centrum Vlaamse Architectuurarchieven.

Op bezoek bij…

Ons lijstje van bezochte expertisecentra begint stilaan goedgevuld te geraken. Hieronder zetten we ze al eens op een rijtje:

Wat is een expertisecentrum?

Een landelijk expertisecentrum voor cultureel erfgoed is een dienstverlenende organisatie die zich inzet om over een bepaald erfgoedthema, actoren en erfgoedbeheerders in het veld en daarbuiten te begeleiden en waarbij de doorstroming van kennis en expertise centraal staat in de werking. (Uit: Decreet houdende het Vlaams cultureel-erfgoedbeleid – 6 juli 2012)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Bladwijzer.