Ook op zoek naar witte raven?

Heemkunde Vlaanderen organiseert, in samenwerking met het Forum voor Erfgoedverenigingen, cursussen over het rekruteren van vrijwilligers voor lokale erfgoedverenigingen.

Hoe kan ik nieuwe vrijwilligers rekruteren voor mijn erfgoedvereniging? Hoe kan mijn bestuur verjongen? Waar moet ik hierbij op letten? Hoe moet ik een goed medewerkersbeleid voeren zodat de nieuwe vrijwilligers ook blijven komen? Tijdens de interactieve voordracht krijg je concrete tips om mee aan de slag te gaan. Nadien word je tijdens de rondetafelgesprekken uitgedaagd om ervaringen uit te wisselen en samen oplossingen te bedenken. Lokale erfgoedverenigingen met een goed rekrutering- en medewerkersbeleid delen hun expertise en modereren de gesprekken. Ben je als erfgoedvereniging op zoek naar nieuwe witte raven om je vrijwilligersploeg uit te breiden? Heemkunde Vlaanderen en het Forum voor Erfgoedverenigingen nodigen je graag uit op deze gratis cursusavond.

Spreker is Koen Vermeulen (Steunpunt voor Vrijwilligerswerk).

Deze cursus wordt in iedere provincie georganiseerd.

• Antwerpen, woensdag 24 november 2010
    Erfgoedhuis Den Wolsack, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen
  • Vlaams-Brabant, dinsdag 7 december 2010,
    Erfgoedhuis de Semse, Schoolstraat 17, 1980 Zemst
    i.s.m. Heemkring De Semse
  • West-Vlaanderen, dinsdag 8 februari 2011
    Cultureel Centrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout
    i.s.m. Heemkunde West-Vlaanderen
  • Oost-Vlaanderen, dinsdag 15 maart 2011
    Cultureel Centrum Stroming, Dorp 101, 9290 Berlare
    i.s.m. Heem- en Oudheidkundige Kring Berlare

• Limburg, dinsdag 5 april 2011
    Buurthuis De Kam, Kolonie 2, 3920 Lommel
    i.s.m. Museum De Kolonie

De lessen vinden telkens plaats van 19.00 tot 22.00 uur

Deelname aan deze cursus is gratis. Inschrijven is wel verplicht en kan via onderstaand formulier, door een mailtje te sturen naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be, per post (Daphné Maes, Heemkunde Vlaanderen, Zoutwerf 5, 2800 Mechelen) of telefonisch op 015/20.51.74.

Geplaatst in Vorming.