Ontdek musea en erfgoedorganisaties in je buurt via de Erfgoedapp

Onlangs lanceerde FARO de Erfgoedapp, een mobiele applicatie die gekoppeld is aan de Erfgoedkaart (www.erfgoedkaart.be). Via de app kan je eenvoudig opzoeken welke musea en erfgoedorganisaties zich in jouw buurt bevinden. Bovendien kan je jouw bezoekers ook extra informatie aanbieden, bijvoorbeeld bij een kunstwerk of object, een spelletje of zoektocht voor kinderen en jongeren enzovoort.

Alle erfgoedorganisaties die vermeld zijn op de Erfgoedkaart, kunnen na het verkrijgen van een login zelf informatie gaan aanbieden. Om hen de kans te geven om met deze applicatie te leren werken, voorzien ze opleidingen in Antwerpen, Brussel en Gent. De kostprijs daarvan is 50 euro. Maar je kan ook zonder opleiding aan de slag via een handleiding die in september verschijnt.

De Erfgoedapp werd ontwikkeld met het Zwitserse bedrijf Vidinoti, een spin-off van de Technische Universiteit van Lausanne en maakt gebruik van Pixlive Maker. Ze werd ontwikkeld voor het e-cultuurproject ErfgoedBeacons van FARO en CJSM.

Meer informatie over de applicatie vind je op www.erfgoedapp.be of via het promotiefilmpje hieronder. Voor vragen kan je terecht bij Bram Wiercx via bram@faro.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.