Ontdek het programma van de Nacht van de Geschiedenis

Op dinsdag 24 maart 2015 vindt de 13de editie van De Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds plaats. Die staat dit jaar in het teken van landbouw en visserij. Op die avond ben je op zo’n 235 plekken in Vlaanderen welkom voor een boeiende geschiedenisactiviteit.

De boer op!
Bezoek een landbouwbedrijf, een manège, een imker of een molen, woon een lezing bij over de geschiedenis van de landbouw, ga naar een heemkundig museum en ontdek oude landbouwwerktuigen, geniet van een boerenmarkt of boerenfeestmaal of neem deel aan een landelijke quiz. Er is ongetwijfeld een activiteit bij jouw in de buurt die bij jou in de smaak valt.

23.500 bezoekers
Misschien ken je De Nacht van de Geschiedenis al en was je er bij de vorige editie ook bij? In 2014 stond het dagelijkse leven tijdens de Eerste Wereldoorlog centraal. Toen namen 23.500 geïnteresseerden deel aan De Nacht van de Geschiedenis – een absoluut record. Maken we er ook dit jaar samen een topeditie van?

De volledige programmakrant kan je downloaden via de website van het Davidsfonds.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met De Standaard, Radio 2, AVEVE, Boerenbond, Landelijke Gilden, Eos Memo, Faro, Vilt, Heemkunde Vlaanderen en Centrum voor Agrarische Geschiedenis.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.