Ontdek het programma van de Nacht van de Geschiedenis

Op dinsdag 22 maart vindt de veertiende editie van de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds plaats. Die avond worden over heel Vlaanderen bijna 200 historische activiteiten georganiseerd in het teken van ‘smaak’. Het volledige programma vind je op www.davidsfonds.be/nacht.

Brouwerijbezoeken, wijnproeverijen, chocoladeworkshops, theedegustaties, stadswandelingen, lezingen over de geschiedenis van de gastronomie en de kunst … Tijdens deze editie staat ‘smaak’ in de brede zin van het woord centraal. Niet alleen onze culinaire geschiedenis staat in de kijker, maar ook de smaakvolle geschiedenis van de kunst, architectuur, fotografie, mode … komt aan bod.

‘Wij hebben dit thema gekozen omdat in maart Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten van historica Annelies Van Wittenberghe bij het Davidsfonds verschijnt’, zegt algemeen directeur Tine Verhelst. ‘Dat is een onconventioneel kookboek dat onze culinaire geschiedenis vertelt en vertaalt in smakelijke gerechten. Elk recept is gebaseerd op een tekst uit een authentiek historisch kookboek. Het is fantastisch om te zien hoe onze afdelingen met dat thema aan de slag zijn gegaan en vertaald hebben naar hun lokale geschiedenis.’

Tijdens De Nacht van de Geschiedenis krijgen de deelnemers bovendien de kans om mee te doen aan een smaaktest van De Inspecteur, het consumentenprogramma van Radio 2. Op zo’n tien locaties kan je vijf verschillende soorten van één product proeven. Zo kom je te weten welke de lekkerste chocopasta, Twix, sangria, marsepein … is.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met De Standaard, Radio 2, Rondom, Brouwerij der Trappisten van Westmalle, Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG), Heemkunde Vlaanderen en FARO. Steunpunt voor cultureel erfgoed.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.