Onderzoeksgids landbouw en voeding in de Eerste Wereldoorlog

De ontwikkeling van de landbouw- en visserijsector en de voedselsituatie tijdens de oorlogsjaren zijn veel minder bekend dan de militaire en politieke geschiedenis. Daarom heeft het Centrum Agrarische Geschiedenis een onderzoeksgids onder de titel ‘Boeren, boter en bezetters’ gepubliceerd.

Deze onderzoeksgids brengt naast een algemene inleiding een overzicht van alle relevante archieffondsen, documentatieverzamelingen en publicaties. Er worden bovendien enkele concrete onderzoekspistes aangereikt. De gids richt zich naar onderzoekers en andere geïnteresseerden over de geschiedenis van landbouw, platteland en voeding in de periode 1910-1920.

Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen het Interfacultair Centrum voor Agrarische Geschiedenis (ICAG, KU Leuven) en het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse Overheid.

Het boek ‘Boeren, boter en bezetters. Onderzoeksgids landbouw, voeding en Eerste Wereldoorlog’ telt 176 pagina’s en is te koop voor 10 euro (+ 3,65 euro verzendingskosten) bij het Centrum Agrarische Geschiedenis , Naamsestraat 63, 3000 Leuven. Bestellen kan bij Kristel Janssens of via het bestelformulier op de website.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.