Nieuwe website Archiefbank Vlaanderen

De website van Archiefbank Vlaanderen, die een online-databank voor Vlaams privaat archivalisch erfgoed biedt, zit in een volledig nieuw jasje. Samen met de nieuwe lay-out werden heel wat nieuwe functionaliteiten geïntegreerd die onder meer de interactiviteit met onze bezoekers moet verhogen.

Wie zich registreert op de website, kan vanaf nu zelf relevante berichten of reacties plaatsen. Archiefbank wil zo op termijn een digitaal nieuwsportaal worden voor archivalisch erfgoed in Vlaanderen. Rubrieken als ‘Archieven in de kijker’ en ‘Partners op het podium’ bleven uiteraard behouden, net als de Nieuwsflash van Archiefbank, die driemaandelijks wordt verspreid.

Nieuw is ook de top-drie van de meest geraadpleegde archieven uit de databank. De rubriek ‘Aan de slag met archief’ werd volledig herzien en omgevormd tot een praktische gids. Er werd meer aandacht besteed aan inventarisatie, digitale archieven en digitaliseringprojecten. Daarenboven is er grondig nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid en de zichtbaarheid van de website. Zo werd bijvoorbeeld het zoeken in de databank nu volledig binnen het frame van de website geïntegreerd.

Ontdek de nieuwe website op www.archiefbank.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Websites.