Nieuwe handleiding voor familiegeschiedenis

Vorig jaar sloegen een aantal organisaties de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een nieuwe website rond familiegeschiedenis. De samenwerking van de academische, erfgoed- en archiefsector leidde tot een uniek digitaal platform voor familiegeschiedenis.

‘Bijna 7 op 10 mensen in Vlaanderen hebben belangstelling voor familiegeschiedenis’, zegt Valerie Vermassen, coördinator van Familiekunde Vlaanderen. ‘Met dit onmisbaar en actueel werkinstrument hebben we daar nu een antwoord op.’

Het platform wil een multimediale handleiding bieden om het onderzoek naar familiegeschiedenis aan te vatten. Je vindt er een stap-voor-stap-handleiding, die zowel beginners als experts moet aanspreken. De bronnen voor familiegeschiedenis worden belicht en er zijn verschillende video-tutorials, tools, hulpwetenschappen en links.

‘De belangrijkste uitdaging was om de verschillende verwachtingen en wensen van de uiteenlopende doelgroepen in te lossen’, vult Nele Provoost, coördinator van het project, aan. ‘Ik denk dat de website de potentie heeft om jong en oud, ervaren rot en leek te boeien. Nu is ze vooral gericht op een beginnerspubliek maar ze heeft ook echt de ambitie om meer te worden.’

De website is het resultaat van het erfgoedproject ‘Mijn Verloren Land’ en kwam tot stand dankzij een samenwerking van het Instituut voor Publieksgeschiedenis, Familiekunde Vlaanderen, Amsab-ISG, het Rijksarchief in België, FARO en Heemkunde Vlaanderen.

U wordt van harte uitgenodigd voor de presentatie van de website www.familiegeschiedenis.be tijdens de Genealogische Ontmoetingsdag Oost-Vlaanderen op zondag 21 oktober 2012 in het Rijksarchief te Beveren (Kruibekesteenweg 39/1) om 11.00u.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Websites.