Nieuwe coördinator: Nele Provoost

Met de aanwerving van Nele Provoost als nieuwe coördinator, is de ploeg van Heemkunde Vlaanderen sinds 1 oktober opnieuw compleet.

Nele studeerde Geschiedenis met een aanvullende opleiding Culturele Studies aan de KU Leuven. Na haar stage bij Erfgoedcel Brugge coördineerde ze van 2006 tot 2007 de regionale beeldbank ‘westhoek verbeeldt’, waar ze talloze vrijwilligers enthousiasmeerde en begeleidde bij het digitaliseren van privécollecties beeldmateriaal. In 2011 doctoreerde ze op een proefschrift over informele sociale netwerken van middengroepen in kleine Brabantse steden in de zeventiende en achttiende eeuw aan de KU Leuven. Nadien kon ze aan de slag als wetenschappelijk medewerker bij het Instituut voor Publieksgeschiedenis. Daar was ze verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het digitaal platform voor familiegeschiedenis (www.familiegeschiedenis.be) dat binnenkort wordt gelanceerd.

Naast de functie van coördinator, zal Nele ook een aantal consulententaken op zich nemen. Zo kan je bij haar terecht voor alle informatie rond regelgeving, beleidsaangelegenheden, subsidies en projectwerking.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Werking.