De Nacht van de Geschiedenis 2012 in het teken van drank

De Nacht van de Geschiedenis is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Davidsfonds Evenementen. Het opzet is nochtans eenvoudig: elk jaar meer dan 200 activiteiten rond geschiedenis op één avond aanbieden, van lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen tot theater. Davidsfonds-afdelingen steken vaak met de plaatselijke heemkringen de koppen bij elkaar en zorgen voor een boeiend en gevarieerd programma, in 2011 goed voor meer dan 19.000 deelnemers.

Op dinsdag 20 maart 2012 is het weer zover: de tiende Nacht van de Geschiedenis, een jubileumeditie. Davidsfonds Evenementen doet graag – samen met partner Heemkunde Vlaanderen – een warme oproep aan heemkringen om samen met Davidsfonds-afdelingen met hun beste, creatiefste en origineelste activiteit deel te nemen aan het evenement.

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een toast: daarom werd, misschien niet volledig onverwacht, gekozen voor het thema ‘drank’, in al zijn vormen en maten. Denk aan de lokale brouwers en hun geschiedenis, of aan het verleden van de jeneverstokerij in de buurt. Misschien is er wel een heuse wijnmaker in je regio of was er ooit wel een limonadebottelarij bij jou in het dorp. En heb je al gedacht aan een koffiebranderij of een zuivelbedrijf? (Geestrijke) drank is nauw verbonden met Vlaanderen en zijn inwoners – er zijn dus ongetwijfeld tientallen invalshoeken te bedenken.

Je staat er als heemkring overigens niet alleen voor. Ook de Davidsfonds-afdelingen en Davidsfonds Evenementen trekken mee aan de kar. Davidsfonds Evenementen zorgt onder meer voor een nationale pers- en promotiecampagne, met enkele acties via de mediapartners. Maar Davidsfonds Evenementen voorziet ook in gratis promotiemateriaal (programmabrochures en affiches).

Inschrijven kan tot 18 november 2011 via evenementen@davidsfonds.be. Meer info over de Nacht of het thema kan je verkrijgen via Bert De Smet, stafmedewerker Davidsfonds Evenementen (016/310.600). Als je nog inspiratie nodig hebt, kun je hieronder de ideeënbundel downloaden.

Download: Ideeënbundel Nacht van de Geschiedenis 2012: Drank (pdf)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen.