Feestelijke Nacht van de Geschiedenis op 22 maart

Op dinsdag 22 maart pakt Davidsfonds Evenementen uit met de negende editie van de Nacht van de Geschiedenis. Thema dit jaar is ‘Feest’.

Flink wat Davidsfonds-afdelingen en tientallen heemkundige kringen presenteren op 22 maart een boeiend programma: renaissancefeesten, bals in belle-époquestijl, breugelmaaltijden, reuzenfeesten, enz.

Met 200 historische activiteiten op een avond is de Nacht van de Geschiedenis één van de grootste geschiedenisevenementen van Vlaanderen.

De Nacht van de Geschiedenis is dit jaar echter meer dan een avondje geschiedenis. Hij breekt mee een lans voor het behoud van de Vlaamse feestcultuur. Ter gelegenheid van de Nacht van de Geschiedenis verschijnt ook het nieuwe boek ‘Tradities’, een publicatie van Volkskunde Vlaanderen.

Ten slotte is er de exclusieve avant-première van de prestigieuze HBO-serie ‘John Adams’ in Kinepolis. De miniserie – over de tweede president van de Verenigde Staten en protagonist in de Amerikaanse onafhankelijkheidsrevolutie – won 13 Emmy Awards en 4 Golden Globe Awards.

Het volledige programma van de Nacht van de Geschiedenis vind je op davidsfonds.be/nacht.
Meer weten over de Vlaamse feestcultuur? Surf dan eens naar feestelijkvlaanderen.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.