Muziek op de Nacht van de Geschiedenis 2017

Op dinsdag 21 maart 2017 vindt de vijftiende editie van de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds plaats. Die avond worden over heel Vlaanderen bijna 200 historische activiteiten georganiseerd in het teken van ‘muziek’. Van theatervoorstellingen, rondleidingen, wandelzoektochten, tentoonstellingen, workshops tot interactieve lezingen, het komt allemaal aan bod. Davidsfondsafdelingen zorgen elke editie opnieuw – samen met heemkundige kringen, erfgoedcellen, musea, scholen en andere (erfgoed)partners – voor een boeiend en gevarieerd programma binnen een overkoepelend thema. Het volledige programma vind je op www.nachtvandegeschiedenis.be.

Zo zal de Heemkundige Kring van Ham om 20u45 een causerie verzorgen over het muzikaal verleden van Ham, organiseert de Heemkundige Kring van Oost-Oudburg muziek in het convent in Sint-Amandsberg en kan je filmpjes bekijken uit het archief van Heemkundige Kring Cuerna met muziek als rode draad in Kuurne.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met De Standaard, Rondom en Heemkunde Vlaanderen.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.