Mondelinge getuigenissen: meer dan een verhaal

Persoonlijke verhalen vertellen veel over het verleden en heden. Maar hoe kan je die verhalen nu op een goede manier opnemen, bewaren en onderzoeken? Op 15 mei 2014 kom je er meer over te weten tijdens een vorming van het MAS en Heemkunde Vlaanderen. Veel mensen kunnen waardevolle verhalen vertellen over het leven van vroeger en nu.

Met mondelinge getuigenissen kunnen we hun ervaringen en kennis vastleggen en bewaren voor de toekomst. Maar hoe doe je dit precies? Welke vragen stel je tijdens een interview? En wat doe je achteraf met de opname? Het MAS en Heemkunde Vlaanderen organiseren een vorming over mondelinge geschiedenis.

Daphné Maes, consulente bij Heemkunde Vlaanderen, reikt een interessante mix aan van theorie en praktijkvoorbeelden. Hiermee kan je achteraf met je organisatie direct aan de slag.

Praktisch

Wanneer: donderdag 15 mei 2014 van 10u tot 16u15

Waar: Turninum Volksmuseum Deurne, Koraalplaats 2, 2100 Deurne Gratis, inschrijving verplicht omwille van beperkt aantal plaatsen. Inschrijven kan tot en met 9 mei 2014 (Het maximaal aantal deelnemers werd reeds bereikt!

Info en inschrijvingen: Evi Wouters, evi.wouters@stad.antwerpen.be, 03 338 44 84

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.